ΕOTM
Θάσου 2, Μελίσσια 15127 Αθήνα
☏ 211 740 2029
info@eotm.gr

Το φως UV

UVA + UVB + UVC

Τα τέσσερα βασικά στοιχεία απο τα οπία εξαρτάται η ζωή και η ευημερία μας είναι ο αέρας, το νερό, η γη και το ηλιακό φως. Αν αφαιρέσουμε έστω και ένα από αυτά, τότε πολύ απλά, η ζωή δεν θα υπήρχε! Δεν θα υπήρχε ζωή χωρίς τον ήλιο—αλλά η ζωή με πάρα πολύ ήλιο δεν μπορεί να είναι καλή.

Οι υπεριώδεις ακτίνες—UVA, UVB και UVC—εκπέμπονται από τον ήλιο. Οι UVC ακτίνες, οι πιο επικίνδυνες για το ανθρώπινο σύστημα, φιλτράρονται από ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αλλά μερικες UVB (η οποία μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα και βλάβη στα μάτια) και UVA, φτάνει στην επιφάνεια της γης. Η ένταση εξαρτάται από τη γωνία του ήλιου—δηλαδή τη γεωγραφική θέση, την εποχή και την ώρα της ημέρας. Tα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί να αυξηθούν έως και κατά 50% μεταξύ 11:00 και 13:00.

Η UV είναι αόρατη. Οι άνθρωποι σε εξωτερικούς χώρους εκτίθενται σε διαφορετικά επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας και συχνά αγνοούν την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις του ηλιακού εγκαύματος συχνά έρχονται πολύ αργά. Μια έρευνα στη Δανία έδειξε ότι οι λουόμενοι στην παραλία ίδιοι εκτείθονται κατά μέσο όρο τρεισήμισι ώρες την ημέρα.

Οι λάμπες του κρεβατίου μαυρίσματος προσομοιώνουν τον ήλιο και εκπέμπουν ακτίνες UVA και UVB, αλλά πάνε ένα βήμα παραπέρα και ελέγχουν την έξοδο με μια ισορροπία της UV για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος του εγκαύματος και τη μεγιστοποίηση του μαυρίσματος. Όπως γνωρίζουμε, κανείς δεν ελέγχει τον ήλιο! Η τεχνολογία λαμπτήρων του σύγχρονου sunbed υπόκειται σε εν εξελίξει προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης για να συμβαδίσει με αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Γεγονότα

  • 7% του ενήλικου πληθυσμού του χρησιμοποιεί sunbed = πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι
  • 70% των ανθρώπων θέλουν να μαυρίσουν
  • 95% των χρηστών του σολάριουμ δεν υπερβαίνουν το Ευρωπαϊκό Πρότυπο για μέγιστο ετήσιο αριθμό συνεδριών
  • 88% του πληθυσμού έχει τους τύπους δέρματος που μπορεί να μαυρίσουν με επιτυχία σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον
  • 38% των χρηστών του σολάριουμ κάνει χρήση σολάριουμ για προετοιμασία για τον καλοκαιρινό ήλιο
  • 83% των χρηστών του σολάριουμ ισχυρίζονται ότι είναι αρκετά ή πολύ καλά για τους πιθανούς κινδύνους από την υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία UV

Το κύριο πλεονέκτημα του να είσαι μαυρισμένος θεωρείται υγιέστερο για την εμφάνιση και ως αίσθηση. Ο κύριος λόγος για τη χρήση του σολάριουμ είναι για προετοιμασία για τον καλοκαιρινό ήλιο. Ενώ ο δείκτης ηλιακής προστασίας από ένα sunbed δεν παρέχει πλήρη προστασία, οι άνθρωποι που έχουν ήδη μια βάση μαύρισματος είναι λιγότερο πιθανό να υπερ-εκθέσουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών των διακοπών.

Advertisement

Advert/Link/Text

Advert/Link/Text


Μέλη της ΕΟΤΜ

Logo Deja Vu Logo Hempz Logo Iso Italia Logo KBL Megasun Logo King Sun Logo King Tan Logo Mystic Tan Logo Solarium Psychiko Logo Soleil Plus Logo Sun Angel Logo Sunlounge Logo Supre