ΕOTM
Θάσου 2, Μελίσσια 15127 Αθήνα
☏ 211 740 2029
info@eotm.gr

Μελάνωμα

Δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στο δημόσιο τομέα για μια υποτιθέμενη σχέση μεταξύ sunbed και καρκίνου του δέρματος, συγκεκριμένα το μελάνωμα.

Ειναι γεγονος ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της υπεύθυνης χρήσης των σολάριουμ και του μελανώματος.

Μελέτες έχουν διεξαχθεί ειδικά για να δημιουργήσουμε μια περιστασιακή σχέση που δεν μπόρεσαν να το πράξουν ως τώρα. Αυτό περιλαμβάνει μια πρόσφατη μεγάλη προσπάθεια ελέγχου στο Ηνωμένο Βασίλειο, που διενεργήθηκε από το Leeds Cancer Centre Research UK.

Η έρευνά τους κατέληξε: «Ως εκ τούτου, δεν έχουμε βρει κανένα αποδεικτικό στοιχείο μεταξύ της σχεσης της ξαπλώστρας μαυρίσματος και του κινδύνου του μελανώματος. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στη διεθνή εφημερίδα για τον καρκίνο.

Ανά πάσα στιγμή,είτε στον ήλιο ή σε μια ξαπλώστρα, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η υπερβολική έκθεση ή καύση αποφεύγεται. Θα πρέπει να είνα υπερβολική η έκθεση και το κάψιμο που θα αυξήσει τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος, δεν είναι υπεύθυνη η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία.

Ζητείστε πάντα τις συμβουλές από ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο μέλος του προσωπικού σχετικά με τον κατάλληλο χρόνο που χρειάζεται ο τύπος του δέρματός σας και το στάδιο του μαυρίσματος, καθώς να εξασφαλίσετε αν έχετε καμία από τις ενδείξεις που απαγορεύει το μαύρισμα-είτε σε sunbed ή στον ήλιο.

Το αντίγραφο της πλήρους έκθεσης είναι διαθέσιμο στην member zone σε αυτή την ιστοσελίδα.

Advertisement

Advert/Link/Text

Advert/Link/Text


Μέλη της ΕΟΤΜ

Logo Deja Vu Logo Hempz Logo Iso Italia Logo KBL Megasun Logo King Sun Logo King Tan Logo Mystic Tan Logo Solarium Psychiko Logo Soleil Plus Logo Sun Angel Logo Sunlounge Logo Supre